Waarom een loopfiets een goede voorbereiding is voor het echte werk

Waarom een loopfiets een goede voorbereiding is voor het echte werk?

Kinderen leren vanaf een jaar of 3 fietsen. Waar het ene kind al vanaf een jaar of 5 zonder zijwieltjes fietst, durft de ander dat pas bij een jaar of 7. Dit maakt helemaal niets uit. Wel zijn er een aantal manieren om uw kind sneller te leren fietsen. Zo heeft Fietswinkel een aantal loopfietsen beschikbaar voor peuters vanaf 2 jaar. Wat zijn de voordelen van een loopfiets?

Goede voorbereiding op het fietsen

Een loopfiets is om diverse redenen een goede aankoop. Hiermee kunt u kinderen vanaf een jaar of 2 namelijk al voorbereiden op het fietsen. Met een loopfiets leren de kleintjes namelijk hun evenwicht te behouden.

Ook ontwikkelen ze met deze bijzondere fiets hun motoriek en ruimtelijk inzicht. Wat betreft ontwikkeling biedt de loopfiets dan ook alleen maar voordelen.

Geef uw kind een voorsprong

Met een loopfiets leert een kind al vanaf jonge leeftijd afstanden in te schatten. Dit is uiteraard erg belangrijk wanneer hij of zij daadwerkelijk gaat fietsen. Met deze fiets heeft uw kind eigenlijk al een voorsprong.

Het is dan ook een mooi cadeau om te geven aan uw zoontje of dochtertje. Er zijn zelfs loopfietsen voor kinderen vanaf 1 jaar beschikbaar. Deze hebben meestal drie of vier wieltjes. Een klein kind kan namelijk nog niet zijn of haar evenwicht bewaren op 2 wielen.

Loopfiets of driewieler

Kinderfiets.org heeft loopfietsen in verschillende soorten en maten beschikbaar. Zo is de blauw-gele loopfiets 12 inch ideaal voor de allerkleinsten. Naast de loopfiets is ook de driewieler een optie om het evenwichtsgevoel van uw kind te ontwikkelen.

Een model met trappers aan het voorwiel wordt echter afgeraden. Daarmee kan uw kind namelijk minder kracht zetten dan wanneer de trappers onder het zadel zitten, zoals bij een gewone fiets gebruikelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *